En bild på tre glada hundar i backsätet på bilen. "Säkerhet och komfort" lyder rubriken. Åka biil med din hund.

Åka Bil med Hund: Tips för en Trygg och Rolig Resa

Åka Bil med Hund: Säkerhet och Komfort för Din Fyrbenta Vän

Att åka bil med hund kan vara en fantastisk upplevelse, både för dig och din fyrbenta vän. Men för att resan ska bli säker och bekväm finns det några viktiga saker att tänka på. I denna artikel delar vi med oss av tips och råd för att transportera hundar på bästa sätt.

Vänj Hunden Vid Att Åka Bil

Innan ni ger er ut på vägarna är det viktigt att vänja hunden vid att åka bil. Börja med korta turer runt kvarteret och öka gradvis längden på resorna. Belöna hunden med godis och beröm när den är lugn och avslappnad i bilen. Skapa positiva upplevelser genom att kombinera bilresor med roliga aktiviteter, som att besöka en hundpark.

Skapa Positiva Upplevelser

- Starta med korta resor.
- Använd godis och beröm
- Kombinera med roliga destinationer

Så Väljer Du Rätt Hundbur

En säker hundbur är avgörande för att skydda din hund vid en eventuell olycka. När du väljer hundbur, se till att den är krocktestad och passar storleken på din hund. Placera buren på ett säkert ställe i bilen, helst i baksätet eller bagageutrymmet.

Åka Bil med Valp: Tips och Råd

Att åka bil med en valp kräver lite extra förberedelse. Valpar kan bli åksjuka, så undvik att mata dem precis innan resan. Ta med leksaker och en filt som luktar hemma för att skapa trygghet. Planera in regelbundna pauser för att låta valpen sträcka på benen och göra sina behov.

För att göra resan så säker och bekväm som möjligt, överväg att investera i följande produkter:

Hundsäkerhetsbälte: Håller din hund säker och förhindrar att den rör sig fritt i bilen.
Bilmatta, förvaring, skydd & sele i ETT!: Skyddar bilen, och gör resan bekväm och säkrare. 
För mer information om hur du kan säkerställa en trygg bilresa för din hund, besök även Jordbruksverket som ger sina bästa tips för att transportera hundar i bur. 
För mer tips och regler kring hundtransport, läs mer på Agrias hemsida. 
Tillbaka till blogg